Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πεζό αυγό


Το προηγούμενο βράδυ είδε ένα κακό όνειρο και φοβάται πως θα ξαναδεί κι απόψε. Της λέω να κλείσει τα μάτια και να σκέφτεται όμορφα πράγματα για να τα δει στον ύπνο της.

-Σκέψου νεράιδες, πριγκίπισσες, μονόκερους, κάστρα, θάλασσα, λουλούδια, γοργόνες
-Φαγητό...

Κουκουβάγια


Ήλιος και άμμος: τα μαλλιά και το δέρμα της.
Καμιά φορά αναρωτιέμαι τί έκανα και αξίζω τόση ομορφιά. Άλλες τη ρωτάω "πώς γίνεται να λάμπουν τα μάτια σου σαν αστέρια μες στη μέρα;" δεν απαντάει, μόνο ανθίζει με χαμόγελα.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Αλέξις Κάρινγκτον


Όταν τσακωνόμαστε γέρνει δραματικά το κεφάλι και τρέχει να κλειστεί στο δωμάτιο της. Κάποια στιγμή μου φώναξε "δεν ξέρεις τίποτα για μένα!"

Σολοπία


O πατέρας μου είχε τη φαεινή ιδέα να της στείλει πατίνια. Μόλις τα φόρεσε την έπιασαν τα νεύρα της γιατί δεν μπορούσε να κρατήσει ισορροπία, το προσπαθεί όμως δεν τα παρατάει.


-Μπαμπά έμαθα σολοπία, θέλεις να δεις μια τούμπα;
-Όχι ιδιαίτερα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τηλεπικοινωνίες


Βάζει ένα μεγάλο κοχύλι στ'  αυτί της και ακούει τη θάλασσα. "Ναι, θάλασσα; ερχόμαστε σε λίγο".

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Βελτιωμένη έκδοση


Τα πόδια της δεν βλέπονται από τα χτυπήματα. Όσο περισσότερες φορές πέφτει, τόσο πιο απρόσεκτη γίνεται. Σ'  ένα πρόσφατο οδυνηρό χτύπημα ο μπαμπάς της την παρηγορεί με μια ιστορία:


"΄Οταν ήμουν κι εγώ μικρός έτρεχα με το ποδήλατο και δεν πρόσεχα και χτύπησα πολύ άσχημα στα πόδια και ο πατέρας μου με ανέβασε στο γάιδαρο και με πήγε στο γιατρό"


- "Να σου πω κι εγώ μια ιστολία; όταν ήμουν πολύ μικλή δεν πλόσεχα με το ποδήλατο και έπεσα και χτύπησα άσχημα και ο μπαμπάς μου με ανέβασε σ'  ένα μονόκελο και με πήγε στο γιατλό".


Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μία καλλιτέχνις










σύνθεση-φωτογραφίες: αυγό